start                                                                                                                                                               contact

THIJS VOOR TAAL           


Algemene voorwaarden Thijs voor Taal     General conditions Thijs voor Taal


  BEL ME TERUG

Last uit het verleden


Ik had een dood paard op mijn schouder. We hebben dat een plaats gegeven. Daarna kon ik besluiten hoe ik verder wilde functioneren thuis en in mijn werk. Ik merk na de nlp-dag: ik slaap rustiger, heb een betere slaapkwaliteit, dus meer energie overdag, ook na een avondvergadering als ik de volgende dag weer moet werken. Ik praat vloeiender en voel me vrijer om te praten, ik word serieuzer genomen en er wordt beter naar mij geluisterd. Ik sta bruisend voor de lastige groep. Avondvergaderingen komen op mijn verzoek op andere avonden, niet juist voor mijn werkdag en ook een paar keer ‘s middags in plaats van ‘s avonds. Ook thuis gaat de communicatie beter.


Als je het al weet, maar steeds uitstelt


Ik was als vrijwilligster bij een hondenschool terechtgekomen. Het werk was intensief en kostte mij veel tijd. Ik wilde (nog) geen kinderen, maar mijn schoonmoeder vond, dat ik al lang zwanger had moeten zijn. Hoe vertel ik de hondenschool en mijn schoonmoeder dat ik alles wel heel leuk vind, maar het toch niet wil doen? Annette Thijs heeft mij laten inzien hoe ik dat het beste kan aanpakken. Bedankt Annette!


Na een conflict


In 2008 kreeg ik na een dienstverband van 25 jaar een diepgaand conflict met mijn werkgever. Het resulteerde erin dat we afscheid van elkaar hebben genomen. In de jaren erna bleef bij mij een gevoel van woede omdat mij onrecht was aangedaan. Het belemmerde mij om de betreffende personen met een open vizier tegemoet te treden en ook om weer met alle energie aan het werk te gaan.

In een tweetal coachingssessies heeft Annette Thijs mij allereerst mijn gevoelens laten verwoorden en mij vervolgens zelf laten inzien op welke wijze ik er een punt achter kon zetten. Het heeft mij geleerd dat ik op het moment van het ontstaan van het conflict zelf al afscheid had genomen. Ik was te lang blijven hangen en de werkgever en ik waren op elkaar uitgekeken. Door dit inzicht kon ik weer vol vertrouwen naar de toekomst kijken en mij voor de volle 100% in mijn nieuwe werkkring inzetten.


Anderen over de coaching door Annette Thijs


Zij kregen al een duwtje in de goede richting!


Spreekangst


Ik kom uit een cultuur waar als school- en examencijfers alleen tienen geaccepteerd werden. Toen ik de Nederlandse taal moest leren, was dat voor mij eerder een belemmering dan een stimulans. In het werkoverleg durfde ik mijn mond niet open te doen, omdat ik wist dat ik taalfouten maakte. Ik kon dus veel belangrijke informatie niet delen met mijn collega’s.

In een gecombineerd traject van coaching en taaltraining door Annette Thijs leerde ik, dat ik fouten mag maken. Dit was geheel nieuw voor mij. Ik moest heel anders gaan denken. Toen ik die nieuwe overtuiging had, durfde ik al te spreken in het werkoverleg. Dat was een grote ontdekking! Er werd naar mij geluisterd, want ik had belangrijke ervaringen te delen. In de taaltraining heb ik mijn taalvaardigheid flink kunnen verbeteren. Mijn collega’s zien nu al aan mijn ogen, dat ik iets wil inbrengen.


Tinnitus


Na het uitspuiten van mijn oren had ik plotseling ernstig last van tinnitus. Ik was zo boos op de arts die daarvoor verantwoordelijk was! Ik sliep heel slecht en functioneerde niet meer. Annette deed mij inzien dat mijn boosheid mij niet verder zou helpen, dat het alleen maar heel negatief was. Ik ben rustiger geworden en weet nu beter met mijn tinnitus om te gaan.


Niet aangeboren allergie


De coaching voor mijn allergieën heb ik ervaren als buitengewoon zorgzaam, vol aandacht en toewijding, heel prettig. Het resultaat: ik drink al geruime tijd heerlijk rode wijn. Rood vlees heb ik nog altijd liever niet, maar ik denk dat dit nu meer een kwestie van smaak is, omdat ik het eten ervan ontwend was. Alle andere rode gerechten eet en drink ik nu, hoewel ik er niet speciaal naar zoek. Als het er niet is, mis ik het niet. Als het er is, neem ik het, maar wel nog steeds met mate. Rode jam eet ik gewoon en een kopje echte koffie gaat er 's morgens prima in.

Nogmaals dank voor de fijne behandeling!